Miten puhdistaudun tapahtuman jälkeen?

Valitettavasti emme pysty tarjoamaan puhdistuspisteitä tapahtumapaikoille. Hyvällä säällä värijauhe lähtee melko helposti puistelemalla, mutta kostealla ilmalla suosittelemme ottamaan mukaan vaihtovaatteet tai pyyhkeitä tai jätesäkkejä, jotta autot tai julkiset kulkuneuvot eivät sotkeennu.

Värijauhe pölyää, joten jos sinulla on astma tai vakavia pölyallergioita, niin suosittelemme käyttämään suojalaseja sekä huivia tai hengityssuojainta suun ja nenän edessä värjäyspisteissä ja maalifestareilla.

Jos sinulla on vaaleat hiukset (niin kuin parilla suomalaisilla on), voit ennen juoksua laittaa hiuksiin jätettävää hoitoainetta, joka auttaa pesussa. Myöskään bandana tai lakki ei ole häpeäksi.

Juoksun jälkeen kannattaa pöllyttää enimmät värijauheet pois ja sitten huuhdella viileällä vedellä. Voi mennä pari pesua ennen kuin kaikki värijauhe on lähtenyt hiuksistasi, mutta lopulta sinun pitäisi olla kuitenkin yhtä puhdas kuin uutena.

Vaatteet kannattaa pestä ensin erikseen viileässä vedessä. Jos et ole varma, kuinka toimia, anna vaatteet äidille pestäväksi. 🙂