KIITOS ILMOITTAUTUMISESTASI COLOR OBSTACLE RUSHIIN!

Tässä ohjeet siihen, kuinka juoksupäivästä tulee mahdollisimman hyvä ja onnistunut kaikille. Kannattaa tutustua sisältöön huolella jo etukäteen.

Jos jokin jäi askarruttamaan, otathan yhteyttä

Kaikille osallistujille on lähetetty lippusähköposti sähköpostitse noin kaksi viikkoa ennen tapahtumaa otsikkoaiheella ”Lippusi tapahtumaan Color Obstacle Rush Helsinki 2020”.

Ilmoittautuminen päättyy torstaina 6.8.2020 klo 23.59. Se on myös viimeinen päivä, jolloin voit vielä tehdä muutoksia ilmoittautumistietoihisi tai siirtää lippusi toiselle henkilölle. Huomioithan, että tämän jälkeen olemme kiireisiä tapahtuman valmisteluissa, emmekä välttämättä enää ehdi vastata sähköposteihin ja vastaamisessa saattaa ilmetä viivettä.

Ajankohtaisimmat infot ja päivitykset löytyvät tapahtuman Facebook-sivulta: https://www.facebook.com/events/190579175154750/

 

SISÄLTÖ:

1. Aikataulu

Perjantaina 3.5.

14.00-18.00 Osallistumispakettien ennakkonouto, Kaisaniemenkenttä, Kaisaniemen Puistokuja, 00100 Helsinki.
Katso kohdasta 2., mitä tarvitset mukaan ennakkonoutoon!

Lauantaina 4.5.

12.00. Portit aukeavat Color Obstacle Rush Helsinkiin Kaisaniemen puistoon! Osoite on Kaisaniemenkenttä, Kaisaniemen Puistokuja, 00100 Helsinki.

12:00-15:15 Check-in-piste auki (täältä voit noutaa osallistumispakettisi)

12.45 Alkujumppa alkaa
Startti 13.00-13:30 VIHREÄ
13.15 Alkujumppa
Startti 13.30-14:00 PINKKI
13.45 Alkujumppa
Startti 14.00-14:30 ORANSSI
14.15 Alkujumppa
Startti 14.30-15:00 SININEN
14.45 Alkujumppa
Startti 15.00-15:30 VIHREÄ
15:15 alkujumppa
Startti 15:30-16:00 PINKKI

Maalifestareita aletaan järjestää, kun ensimmäiset juoksijat saapuvat maaliin, ja ne jatkuvat tapahtuman loppuun.

18.00 Alue suljetaan

23.00 Viralliset jatkot yökerho Skohanissa, osoitteessa Keskuskatu 8, 3. krs, 00100 Helsinki. Osallistumisrannekkeella ikäraja on 18 vuotta ja sisäänpääsy ilmainen  klo 00.00 asti.

Saavuthan ajoissa (60 min ennen starttiasi), jotta sinulla on riittävästi aikaa jättää halutessasi tavaraa narikkaan ja osallistua alkulämmittelyyn! Alueella myynnissä myös virallisia Color Obstacle Rush -tuotteita (maksuvälineinä käteinen ja mobile pay).

2. Osallistujapaketin nouto

Osallistujapaketin voi noutaa joko tapahtumaa edeltävänä päivänä tai tapahtumapäivänä ennen starttia tapahtuma-alueelta. Paketti sisältää osallistujarannekkeen, t-paidan,  ja mahdolliset lisätuotteet ja lisävärit, jotka olet tilannut ilmoittautumisesi yhteydessä. Osallistumismaksuun kuuluvan väripussin saat saapuessasi maaliin.

Rannekkeella pääset sisälle tapahtuma-alueelle sekä omassa startissasi radalle. Rannekkeen väri kertoo starttisi numeron ja toimii myös lippuna jatkobileisiin. Ilman ranneketta et pääse tapahtuma-alueelle etkä radalle, etkä myös jatkobileisiin joten ethän unohda tai kadota sitä!

Perjantaina 3.5. osallistujapaketin voi noutaa Kaisaniemenkentältä, Kaisaniemen Puistokuja, 00100 Helsinki.  Ennakkonouto on auki 14.00–18.00. Jotta saat paketin, sinulla täytyy olla mukana lippu JA henkilöllisyystodistus.

Voit esittää lipun joko paperisena tai sähköisenä. Henkilöllisyyden todistamiseen riittää myös kuva tai kopio henkilöllisyystodistuksesta (valokuva puhelimessa henkilöllisyystodistuksesta riittää). Huomioithan muut jonottajat ja otat tarvittavat dokumentit jo valmiiksi esiin saapuessasi noutopisteelle (lataathan valmiiksi PDF-lipun, jos näytät sen mobiililaitteelta).

Jos haluat noutaa paketin jollekin toiselle henkilölle, ota mukaasi myös hänen lippunsa sekä kopio tai kuva hänen henkilöllisyystodistuksestaan. Huomaathan, että et välttämättä saa kannettua kovinkaan monta osallistumispakettia ilman kassia! Jos haluat noutaa suuren tiimin (yli 10 henkeä) paketit eikä sinulla ole mahdollisuutta saada mukaan kaikkien henkilöllisyystodistuksia, laitathan etukäteen viestiä mahdollisimman pian osoitteeseen suomi@colorobstaclerush.com

Lauantaina 4.5. Check-in-piste aukeaa klo 12.00. Suosittelemme saapumaan alueelle vähintään 60 minuuttia ennen omaa starttiasi. Myös tapahtumapäivänä tarvitset mukaan sekä lipun että henkilöllisyystodistuksen. Jos olet hakenut oman pakettisi jo ennakkonoudossa, pääset jonottamatta sisään alueelle. Check-in piste sulkeutuu 15 minuuttia ennen viimeistä starttia eli 15:15

Jos et ole vielä saanut lippua sähköpostiisi tai se on kadonnut, otathan heti yhteyttä asiakaspalveluumme: suomi@colorobstaclerush.com
Tarkista kuitenkin ensin, että ilmoittautumisvahvistus ei ole mennyt sähköpostisi roskapostikansioon. Lippusähköpostin otsikkoaihe on ”Lippusi tapahtumaan Color Obstacle Rush Helsinki 2019”.

Osallistumistietoja voi vaihtaa viimeiseen ilmoittautumispäivään 2.5. saakka. Jos sairastut ennen tapahtumaa, laita osoitteeseen suomi@colorobstaclerush.com kopio lääkärintodistuksesta, niin autamme sinua siirtämään osallistumisesi toiseen tapahtumaan vuodelle 2019.

3. Varustautuminen

Tärkein varuste tapahtumassa on rento ja iloinen mieli. Jos koet naamiaisasun nostavan tunnelmaa, pue sellainen päällesi. Varmista kuitenkin, ettei asussasi ole teräviä osia tai mitään, jolla saatat epähuomiossa vahingoittaa kanssajuoksijoitasi tai esteitä tai jäädä kiinni esteisiin. Kukaan ei halua olla se tyyppi, joka puhkaisi vahingossa ilmatäytteisen esteen. Muutenkin kannattaa pukeutua mukaviin, sään mukaisiin vaatteisiin jotka saavat värjäytyä. Kaiken ylimääräisen tavaran voit jättää vartioituun narikkaan (ks. kohta 5).

4. Saapuminen tapahtumapaikalle

Tapahtuma-alue sijaitsee aivan keskustassa, Kaisaniemen puistossa osoitteessa Kaisaniemenkatu. Paikalle voi olla hankala päästä omalla autolla, mutta julkisilla kulkuvälineillä saapuminen on helppoa. Lähin metropysäkki on Helsingin Yliopiston asema. Sekä päärautatieasemalta että Kampin bussiterminaalista on lyhyt kävelymatka paikalle.

Helpoiten julkisten liikennevälineiden aikataulut selviävät reittioppaasta: https://www.reittiopas.fi/

Jos kuljet julkisilla kulkuvälineillä, suosittelemme ottamaan mukaan vaihtovaatteet. Me pidämme väristä, mutta ihan jokainen bussikuski ei. Ottamalla vaihtovaatteet mukaan varmistat pääsysi julkisiin kulkuneuvoihin. Samoin oman auton sisäosat kannattaa suojata pyyhkeillä tai peitteillä.

5. Tavaroiden säilytys

Radalle kannattaa ottaa vain välttämättömimmät tavarat. Käsilaukut ja reput ovat juoksussa vain tiellä ja lisäksi saattavat aiheuttaa vaaratilanteita. Radalle pääsysi voidaan estää, jos mukanasi on haitallisia esineitä.

Tapahtuma-alueella on maksullinen narikka. Narikka maksaa 2 €. Varaa mukaan tasaraha. Tämän jälkeen jokainen vierailu narikassa kustantaa 1 €. Narikassa käy maksuvälineinä käteinen ja mobile pay. Otathan tarvittavat maksuvälineet esille jo jonottaessasi.  Narikkatilaa on rajoitetusti, joten jätäthän urheilukassit ja matkalaukut kotiin.

Emme suosittele ottamaan arvotavaroita tapahtumaan. Jos haluat puhelimen mukaasi radalle, suosittelemme, että laitat sen käteen laitettavaan pidikkeeseen. Suosittelemme myös suojaamaan puhelimen kosteudelta ja väriltä esimerkiksi Minigrip-pussilla, joita myydään myös tapahtuma-alueella. Varmin suoja puhelimelle on kuitenkin jättää se kotiin tai narikkaan.

6. Lähtöryhmät

Jokaisessa startissa on noin 500 juoksijaa, mutta jonojen välttämiseksi radalle pääsee aina noin 2-5 hengen ryhmissä kerrallan. Olethan malttavainen! Kaikki pääsevät kyllä radalle.

Voit tarkistaa rannekkeesi väristä, koska on oma vuorosi:
VIHREÄT lähtevät klo 13:00-13:30
PINKIT lähtevät klo 13:30-14:00
ORANSSIT lähtevät klo 14:00-14:30
SINISET lähtevät klo 14:30-15:00
VIHREÄT lähtevät klo 15:00-15:30
PINKIT lähtevät klo 15:30-16:00

Kaikki alle 15-vuotiaat saavat keltaisen rannekkeen. Heidän huoltajien rannekkeen väri määrittää heidän lähtöajan.

Jos olet nopea juoksija, kannattaa mennä lähtöryhmän eli starttiaitauksen alkupäähän. Jos taas aiot kävellä tai mukanasi on nuorempia lapsia, lähtöryhmän loppupää saattaa sopia sinulle paremmin. Kaikkihan me tahdomme, että matka kulkee mahdollisimman sujuvasti ja vähillä ruuhkilla. Varauduthan kuitenkin myös ajoittain hieman jonottamaan esteeseen pääsyä, koska turvallisuussyistä emme voi päästää montaa ihmstä kerralla esteisiin.

7. Esteet ja väri

Radan varrella on noin 20 erilaista estettä. Esteet ovat helppoja ja hauskoja, mutta ole silti tarkkaavainen aina ylittäessäsi estettä. Huomioi kanssaylittäjäsi. Color Obstacle Rush ei ole juoksukilpailu, vaan juoksubileet. Pidäthän siis huolta, että muillakin on hauskaa.

Kaikki esteet saa halutessaan kiertää. Tapahtuman ikäraja on 15 vuotta, ja jos olet huoltajana sitä nuoremmille, tehtäväsi on varmistaa, sopiiko este mukanasi oleville nuorille tai lapsille. Pääasiassa esteet on suunniteltu aikuisille.

Värjäyspisteitä radalla on kuusi. Väri on täysin luonnonmukaista, elintarvikevärein värjättyä maissitärkkelystä. Väri ei ole vaarallista, vaikka sitä söisikin (joskaan hyvää se ei välttämättä ole). Jos sinulla on jokin hengityselinsairaus, suosittelemme käyttämään hengityssuojainta tai huivia kasvojen edessä. Huivi suojaa myös niitä, jotka pelkäävät saavansa väriä naamaan. Tapahtuma-alueella myydään sekä huiveja että hengityssuojaimia.
Radan varrella on yksi juomapiste, jolla saa vettä. Niin ikään itse tapahtuma-alueelta löytyy myös yksi vesipiste.

8. Maaliintulo, maalifestarit ja väripussukat

Jokainen saa oman väripussukan ja mitalin heti maalissa. Jos olet tilannut ilmoittautuessasi ylimääräisiä väripusseja, saat ne jo tapahtuman check-inissä mistä saat myös osallistujapaidan. Väripusseja voi ostaa lisää Storesta tapahtuma-alueelta.
Maalifestarit alkavat maalintulon jälkeen alueella lavan edessä. Festareilla voit itsekin heittää oman väripussukkasi sisällön ilmaan. Juontaja kyllä ohjeistaa oikean hetken. Maalifestareilla on myös hyvin suotavaa bilettää, vaikka olisi oman väripussukkansa jo käyttänyt!

9. Katsojat

Katsojat ovat tietysti tervetulleita! Tapahtuma-alueelle, esteille ja värjäyspisteille pääsee vain rannekkeella, mutta reitin varrella voi kannustaa.

10. Myynti tapahtumapaikalla

Tapahtuma-alueella myydään Color Obstacle Rush -tuotteita Storessa. Huomioithan, että tapahtumassa käy vain käteinen ja mobile pay! Myynnissä on muun muassa seuraavia tuotteita:
Lisäväripussit 2 €/kpl ja 5 €/3kpl
Aurinkolasit 7 €
Bandana 7 €
Silikoniranneke 2 €
Tutu 5 €

11. Alkoholi ja tupakointi

Alkoholijuomia ei saa tuoda tapahtuma-alueelle. Päihtyneitä henkilöitä ei päästetä radalle, ja tapahtumanjärjestäjällä on oikeus poistaa päihtyneet henkilöt tapahtuma-alueelta.

Tupakointi on kielletty kaikkialla tapahtuma-alueella ja radalla. Myös kaikki tulenteko on kielletty.

12. Jatkot

Viralliset jatkot ovat lauantaina 4.5. yökerho Skohanissa osoitteessa Keskuskatu 8, klo 23.00 alkaen. Juoksurannekkeella ikäraja 18 vuotta ja sisäänpääsy ilmainen klo 00.00 asti.

13. Valokuvaus

Tapahtuma-alueella ja radalla pyörii valo- ja videokuvaajia. Osa kuvaajista kuuluu viralliseen COR-tiimiin, osa on lehdistöä ja osa muuten vain kuvaamassa. On siis mahdollista, että kuvasi päätyy esimerkiksi lehteen tai sosiaaliseen mediaan. Me käytämme tapahtumasta otettuja kuvia markkinoinnissamme ja lisäksi parhaat kuvat julkaistaan tapahtuman jälkeen Facebookissa. Jos löydät kuvista itsesi tai kaverisi, käy tägäämässä!
Haluamme myös nähdä, millaisia kuvia sinä otat tapahtumasta! Viralliset hashtagit ovat #colorobstaclerush ja #rushfactory

14. Vakuutukset

Kilpailijat ovat itse vastuussa omista tapaturmavakuutuksistaan. Meillä on järjestäjän vastuuvakuutus, joka korvaa ainoastaan järjestäjän virheistä johtuneet vahingot.

Alueella on ensiapupiste, joka on auki koko tapahtuman ajan.

15. Puhdistautuminen tapahtuman jälkeen

Väri saattaa jäädä yllättävän tiukasti kiinni. Tässä muutamia vinkkejä, jotta puhdistautuminen sujuisi mahdollisimman helposti.

Valmistaudu etukäteen
Väri voi jäädä kiinni hiuksiin. Etenkin, jos hiuksesi ovat vaaleat, hiusten öljyäminen etukäteen voi auttaa. Kookosöljy tai oliiviöljy, mutta myös hiuksiin jätettävä hoitoaine, auttavat. Pääasiassa väri lähtee pesussa ilmankin, mutta toisinaan joillakuilla on ollut pari päivää pinkit tai siniset hiukset.
Paras keino suojata hiukset on laittaa ne pipon, bandanan sisään turvaan. Bandanoita myydään myös tapahtumassa.

Silmien suojaksi suosittelemme laseja juoksun ajaksi. Aurinkolasit, uimalasit, laskettelulasit, sukelluslasit tai mitkä tahansa lasit käyvät kunhan ne suojaavat silmän ympäristöä. Piilolinssejä emme suosittele käytettävän. Aurinkolaseja myös myydään tapahtumassa!
Värijauhe lähtee pesemällä melkein mistä tahansa, mutta herkimmät vaaleat vaatteet ja asusteet kannattaa suosiolla jättää kotiin.

Juoksun jälkeen
Kun juoksu on ohi ja maalifestarit juhlittu, kannattaa vielä puhdistautua ennen alueelta poistumista. Muutenkin suurin osa väristä kannattaa pöllyttää pois ennen pesua.

Hiusten puhdistus: kampaa mahdollisimman paljon väriä pois jo kuivista hiuksista. Sen jälkeen huuhtele hiuksesi VIILEÄLLÄ vedellä. Tämän jälkeen hiukset pestään ihan normaalisti. Viimeisimpienkin värien pitäisi lähteä parilla pesukerralla.

Väri ei välttämättä lähde kokonaan pois esimerkiksi puuvillapaidasta. Märkään kankaaseen väri tarttuu tiukemmin kuin kuivaan. Pese juoksussa käyttämäsi vaatteet ensimmäisellä kerralla erillään muusta pyykistä ja KYLMÄLLÄ vedellä.
Väri saattaa myös jäädä ihoon kiinni, erityisesti herkästi hikoileviin paikkoihin. Väri saattaa pysyä iholla, kuten hiuksissakin, pari pesukertaa, mutta lähtee kyllä varmasti pois lopulta.

16. Entä jos en voikaan osallistua?

Voi harmi! Jos et voi osallistua tapahtumaan terveydellisistä syistä, voit siirtää osallistumisesi toiseen Väriestejuoksuun vuoden 2019 aikana maksutta lähettämällä meille lääkärintodistuksen: suomi@colorobstaclerush.com

Jos sinulla ei ole lääkärintodistusta, voit silti siirtää osallistumisen toiseen Väriestejuoksu-tapahtumaan vuoden 2019 aikana 10 euron siirtomaksua vastaan. Tässä tapauksessa ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Otathan siirtotapauksissa meihin aina yhteyttä ennen tapahtumaa, ei jälkikäteen.

Huomaathan, että voit muuttaa osallistujan nimeä maksutta lippusähköpostissa tulleen linkin “Voit tarkastella ja muokata henkilökohtaisia tietojasi täällä” kautta. Siirtääksesi lipun toiselle henkilölle muuta vain osallistujan tiedot, tallenna muutokset ja lataa uusi lippu uudelle osallistujalle.

Jos sinulla on ongelmia siirron kanssa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme:
suomi@colorobstaclerush.com

Osallistumismaksua ei palauteta.

Kaikki muutokset osallistujatietoihin on tehtävä viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä eli 6.8.2020.

17. Tarkistuslista – mitä mukaan?

Osallistujapaketin noutoon (pe tai la):

1. PDF-lippu joko tulostettuna tai mobiililaitteelta näytettynä. Jos noudat tiimitoveriesikin paketit, ota heidänkin lippunsa mukaan. Lippusähköposti on lähetetty heti ilmoittuautumisesi jälkeen otsikolla ”Lippusi tapahtumaan Color Obstacle Rush Helsinki 2019”.

2. Kuvallinen henkilöllisyystodistus. Jos noudat ystäviesikin paketit, tarvitset kopiot heidänkin henkilöllisyystodistuksista. Alaikäisillä ei tarvitse olla todistusta, jos heidän vanhemmillaan on. Jos noudat suurelle ryhmälle (yli 10 henkeä) eikä sinulla ole mahdollista saada kaikkien henkilöllisyystodistuksien kopioita, otathan yhteyttä etukäteen mahdollisimman pian: suomi@colorobstaclerush.com

4. Käteistä/Mobile Pay Storeen ja narikkaan, jos aiot käyttää palveluita.

Juoksua varten:

5. Soveltuvat vaatteet ja kengät
6. Aurinko- tai suojalasit.

Kotimatkalle:
7. Pyyhe, jätesäkkejä tai vaihtovaatteita suojaamaan kulkuvälineitä.