Vastuullisuus

VASTUULLISUUS
Vastuullisuus on aina ollut Color Obstacle Rushille tärkeää, ensimmäisestä päivästä lähtien vuonna 2014.

Ympäristö

Ympäristöstä huolehtiminen on luonnollisesti tärkeää kaikille. Olimme yksi ensimmäisistä, jotka vaihtoivat värijauhepussit muovista paperiin. Jauhe on maissitärkkelystä, joten siitä ei ole haittaa ympäristölle. Myös kaikki tapahtumassa tarjottavat vesikupit on valmistettu paperista, ja olemme jo vuosia tehneet yhdessä tavarantoimittajiemme kanssa töitä pakkausmateriaalien vähentämiseksi ja tilan säästämiseksi tuotteiden kuljetuksen eri vaiheissa.

Tapahtumaamme kuuluu myös kauppatavaraa, kuten aurinkolaseja, bandanat ja muita vastaavia tuotteita. Pyrimme suunnittelemaan ja valmistamaan tuotteemme niin, että niitä voidaan käyttää myös tapahtuman ulkopuolella, eikä vain kertakäyttöön. Kuuntelemme myös palautetta tavaroistamme ja olemme esimerkiksi jättäneet finaalimitalit pois asiakaspalautteen perusteella. Sittemmin olemme toimittaneet sähköisiä Finisher-sertifikaatteja vaihtoehtoiseksi tavaksi muistaa päivää.

Tapahtuman aikana käytämme bensiinipuhaltimia puhallettaviin esineisiin, mikä on ainoa mahdollinen tapa puhaltaa esteet 5 kilometrin pituisella radalla. Sähköpuhaltimien käyttö (jota olemme myös kokeilleet) edellyttäisi suurten generaattoreiden lähettämistä jokaiseen tapahtumaan, mikä tekee siitä vähemmän houkuttelevan. Pyrimme myös kierrättämään kaiken mahdollisen jätteen tapahtumassa, josta suurin osa on pahvia ja paperia.

Kiertävien tapahtumien järjestäjänä suuri osa ympäristöjalanjäljestämme syntyy kuljetuksista, sekä materiaalin että ihmisten kuljetuksista. Esimerkkinä mainittakoon, että ennen järjestimme itse samoja tapahtumia kahdella täysikokoisella kuorma-autolla ja kahdella henkilökuljetusautolla, kun nykyään teemme kiertueita yhdellä täysikokoisella kuorma-autolla ja yhdellä henkilökuljetusautolla, mutta silti meillä on enemmän esteitä ja aktiviteetteja teille, asiakkaillemme. Jo pelkästään tämä on vähentänyt hiilijalanjälkeämme merkittävästi. Jotkin Euroopan laajuisesti kiertävät yhtyeet kuljettavat esimerkiksi yli 50 kuorma-auton verran kalustoa keikalta toiselle, ja vaikka tämä ei tietenkään ole sama asia kuin meidän tapahtumamme, olemme mielestämme tässä asiassa ylittäneet ja onnistuneet todella hyvin.

Toinen kiertuepohjaisen liiketoimintamallimme etu on se, että olemme viimeistelleet kaikki tapahtumiin liittyvät pystytys- ja purkamismenettelyt. Tämä tarkoittaa, että voimme tehdä kaiken pienellä ammattilaisten ryhmällä. Seitsemän tapahtuma-asiantuntijaa kokoaa tapahtuman edellisenä päivänä ja purkaa kaiken heti tapahtuman jälkeen. Tämä tarkoittaa vähemmän lentoja ja vähemmän ihmisiä, jotka siirtyvät tapahtumasta toiseen. Tapahtuman ajaksi palkkaamme aina paikallisia työntekijöitä ja vapaaehtoisia. Yhden kauden aikana työllistämme noin 2000 tapahtumien tukihenkilöä sekä oman 20 tapahtuma-asiantuntijan ryhmämme. Tapahtumissamme käytämme myös paikallisten yrittäjien palveluita, jotka vaihtelevat ruokarekoista siirrettävien leivänpaahtimien toimittajiin. Meille on tärkeää tukea ja tehdä yhteistyötä paikallisten yhteisöjen kanssa tapahtumissamme.

Osallistujat ja hyväntekeväisyys

Te, osallistujat, olette syy siihen, että teemme tätä. Hymyjen näkeminen, naurujen kuuleminen ja kaikkien värikkäiden kasvojen näkeminen saavat meidät jaksamaan kylmän talven läpi. Vuosien varrella te, upeat osallistujat, olette myös lahjoittaneet yli 300 000 euroa eri hyväntekeväisyysjärjestöille. Emme voisi olla ylpeämpiä teistä kaikista! Tapahtumassa pyydämme kaikkia olemaan kunnioittavia ja huolehtimaan muista osallistujista. Jos näet jotain epäkunnioitettavaa, ilmoita siitä työntekijöillemme, niin hoidamme asian välittömästi. Meillä on nollatoleranssi kaikenlaista häiriökäyttäytymistä kohtaan tapahtumassa. Color Obstacle Rush on hauskanpitopaikka kaikille!

Esteettömyys ja turvallisuus

Osallistujien ja työntekijöiden esteettömyys ja turvallisuus ovat meille aina äärimmäisen tärkeitä. Esteet ovat meidän suunnittelemamme, ja osallistujiemme turvallisuus on ykkösasia esteitä luodessamme. Työpaikkana pyrimme olemaan avoin ja vastaanottavainen, syrjimätön ympäristö, jossa jokainen hyväksytään sellaisena kuin hän on.